Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия,

...
Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия,
Коментари Харесай

Троянският проход остава затворен

Шофьорите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, приканиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “.
 
Троянски проход остава затворен за всички коли, сподели за „ Дарик “ Денислав Пейчев от Агенция „ Пътна инфраструктура “. Отпадна ограничаването за камиони над 12 тона по пътя Девин – Михалково, което беше въведено поради влошените метеоролични условия.

 
За през днешния ден и утре Националният институт по метеорология и хидрология определи жълт код за рисково време над цялата страна.
 
„ Тази заран имаше краткотрайни ограничавания по автомагистрала „ Хемус ” и по пътя Своге-София за към час за разчистване и придвижването беше възобновено ”, изясни Денислав Пейчев.
 
Заради снегопочистване беше лимитирано и придвижването на камиони над 12 тона по пътя Велико Търново – Севлиево – пътен възел „ Коритна “ на територията на област Ловеч. Движението в този учатък към този момент е възобновено.

 
Шофьорите би трябвало да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, акцентира Денислав Пейчев.
 
„ Апелираме водачите на тежкотоварни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми и да карат със съобразена скорост и нараснало внимание. Естествено да съблюдават напътствията на контролните органи. А всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на организацията – Api.bg и когато и да е на денонощието на нащите горещи телефони  0 700 130 20 ”, изясни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР